Drumband

Optreden avd Vianen

 De drumband, bestaande uit een tiental slagwerkers, verzorgt apart of gezamenlijk met het orkest optredens in de regio.

Een drumband heeft diverse slagwerkinstrumenten, aangevuld met klinkende lyra’s en xylofoons. De drumband van Kunst Na Arbeid staat onder leiding van Hans van Willigen. De slagwerkers proberen elk jaar weer leuke, herkenbare stukken te spelen die mensen aanspreken. Volgens muzikaal leider Hans van Willigen zal het muzikale peil omhoog gaan wanneer de drumband met extra leden wordt versterkt. Heb je zin om mee te doen kom dan eens vrijblijvend langs om te luisteren en/of mee te spelen. Of ken je iemand in je directe omgeving die het wel leuk lijkt om in de drumband te komen spelen, neem deze gerust mee en laat hem/haar eens tijdens een repetitieavond kennismaken met de drumband.

De drumband repeteert elke woensdag van 19.00 tot 19.30 uur (leerlingen) en 19.30 tot 21.30 uur (drumband) in De Lingehof, Harpstraat 11 in Arkel.

Hans van Willigen

Hans van Willigen is geboren op 11 mei 1966 te Leerdam, waar hij nog steeds woonachtig is. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen, een dochter en een zoon.

Hans van Willigen

Van Willigen is zijn muzikale loopbaan begonnen op achtjarige leeftijd bij De Bazuin in Leerdam. Daar heeft hij leren trommelen bij Henk en Nel Kramer. Tijdens zijn militairdienstplicht is hij tamboer/slagwerker ge-weest bij de toenmalige Geniekapel in Vught. In deze tijd heeft hij ook zijn diploma voor tamboer-maître gehaald. In deze periode heeft hij diverse muzikale reizen gemaakt naar o.a. Noorwegen, Duitsland en Italië.

Sinds 1992 is Van Willigen instructeur bij de drumband van KNA. Hij typeert de drumband als een kleine, hechte groep mensen die naast muziek maken ook veel plezier met elkaar hebben.