Harmonie

Het harmonie-orkest bestaat uit zo’n 55 leden. Hoewel de bezetting uitgebreid is te noemen, kunnen wij versterking altijd goed gebruiken. Momenteel zijn er klarinetten, hobo’s, piccolo’s, fluiten, saxen in soorten en maten, een fagot, hoorns, trompetten, trombones, baritons, tuba’s, bassen en slagwerk.

Het orkest staat onder leiding van Dick Teunissen. Dick is jarenlang als eerste trompettist werkzaam geweest bij het Radio Kamerorkest. Tevens is hij dirigent van de Bouw- en InfraHarmonie. In zijn periode bij KNA is het orkest opgeklommen van de afdeling Uitmuntendheid naar de hoogste afdeling, de Eerste Divisie.

Het harmonie-orkest repeteert elke woensdagavond van 19.30 uur tot 21.45 uur in De Lingehof, Harpstraat 11, te Arkel.

Dick Teunissen

Dick Teunissen is geboren in 1948 in Ede. Hij studeerde trompet bij Klaas Kos aan het conservatorium in Arnhem en directie HaFaBra bij Henk van Lijnschoten. Na zijn studie was hij enkele jaren verbonden aan het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Vervolgens stapte hij over naar het Muziek-centrum van de Omroep in Hilversum. Daar was hij jaren als 1e trompettist werkzaam bij het Radio Kamerorkest. Het Radio Kamer-orkest is medio 2005 opgeheven.

Dick Teunissen heeft vele harmonie- en fanfare-orkesten gedirigeerd. Momenteel is hij dirigent van Kunst na Arbeid en de Bouw- en Infraharmonie Nederland. Hij is woonachtig in Zelhem. Dick Teunissen is sinds de zeventiger jaren verbonden aan Kunst Na Arbeid. In zijn periode bij KNA is het orkest opgeklommen uit de afdeling Uitmuntendheid naar de eerste Divisie, de afdeling waarin het orkest zich sinds 1977 weet te handhaven.

Als waardering voor zijn vele jaren trouwe en inspirerende muzikale dienst is Dick Teunissen in 2007 benoemd tot eredirigent van Kunst na Arbeid. Een jaar daarna, in 2008, ontving Dick Teunissen een koninklijke onderscheiding als Ridder in de Orde van Oranje Nassau, als waardering voor zijn muzikale betekenis voor de Nederlandse muziek in zijn algemeenheid en voor de amateurmuziek in het bijzonder. De aanvraag voor deze onderscheiding was geïnitieerd door KNA en ondersteund door diverse orkesten.