Drumband 50 jaar!

De drumband viert een gouden jubileum! Want vijftig jaar geleden, in 1967, is de drumband opgericht in het toenmalige Odina. De drumband is begonnen met ongeveer tien leden, maar al snel groeide het aantal leden. Jan Bouwman is lid van het eerste uur, en nog steeds de drijvende kracht als bestuurslid! Naast het aantal leden is ook het niveau van de drumband in de loop van de tijd gegroeid. De drumband heeft nu een breed scala aan zowel slaginstrumenten als melodische instrumenten. Daardoor kunnen zij een brede muzikale prestatie neerzetten. De slagwerkers proberen elk jaar weer leuke, herkenbare stukken te spelen die mensen aanspreken.

De drumband is een graag geziene gast bij diverse evenementen, zoals de Glasstadmars in Leerdam en de Avondvierdaagse in Gorinchem. Maar natuurlijk ook bij de intocht van Sint Nicolaas in Arkel, waarbij de drumband samen met de harmonie van KNA optreedt. Ieder voorjaar geeft de drumband ook een optreden tijdens het voorjaarsconcert van KNA.

In de vijftig jaar heeft de drumband met drie instructeurs gewerkt: Henk Mus, Henk Kramer en Hans van Willigen, die sinds 1990 met veel inspiratie de instructeur is.

De leden van de drumband vormen samen een hechte club. Zij hebben in de loop van de jaren veel lief en leed met elkaar gedeeld. Naast de gezamenlijke optredens, gaan zij ieder jaar met elkaar een dag op stap. Zoals naar een pretpark. Hiervoor sparen ze gezamenlijk.

Mocht u interesse hebben om mee te komen spelen bij de drumband, of in een optreden van de drumband, dan verwijzen wij graag door naar Jan Bouwman, of de facebooksite van de drumband: https://www.facebook.com/Drumbandkna/?fref=ts

Wij wensen de drumband een geweldig jubileumjaar,en we hopen hen vaak tegen te mogen komen in en rondom Arkel!