Jeugdorkest succesvol met 84 punten!

Ons jeugdorkest heeft een superprestatie neergezet op het Jeugdfestival in Schoonhoven, op 4 februari 2017. Zij behaalden voor hun mooie optreden maar liefst 84 punten! Dat is een dikke 1e prijs!

Het jeugdorkest onder leiding van Henk den Uyl speelde verschillende populaire en herkenbare nummers, zoals the Flintstones, Frozen, Pipi Langkous en Do-re-mi. Dit deden de jongens en meiden geweldig! Met veel durf speelden zij wat zij de afgelopen maanden geleerd hadden, en dat deden zij uitstekend!

De jury prees hun optreden ook uitbundig. Zij gaf aan dat het jeugdorkest qua bezetting weliswaar zo klein was als een half harmonie-orkest, maar dat het bijna klonk als een heel harmonie-orkest. En dat was extra moeilijk, omdat verschillende jongelui hun partij helemaal alleen moesten spelen. In het bijzonder prees de jury de euphonium en trompet, die bijna als solisten in het orkest zaten. Als tip gaf de jury mee om aan het einde van een muzikale zin nog beter naar elkaar te luisteren, zodat het einde nog gelijker kan worden. Al met al was het een heel mooi optreden, waarvoor wij het jeugdorkest heel hartelijk feliciteren! Ga zo door!

foto: Marcel van der Voet fotografie.