Mooi muziekproject voor Arkelse jeugd!

Samen met Brede School de Lingewaard hebben we een superleuk muziekproject opgezet, onder leiding van onze dirigente Opleidingsorkest, Anniecke van Delft. Twee groepen 6 doen hier aan mee, op de woensdagmorgen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 2020-09-21_Foto-brede-school-de-Lingewaard-2.jpg

De introductie-ochtend was nog vóór de Coronacrisis, met allerlei verschillende instrumenten die werden bespeeld door leden van KNA. Die werd enthousiast ontvangen!

Er volgen 10 lessen, waarvan 2 vóór de Coronastop, met algemene muzikale vorming, waarin er wordt gezongen, grafische partituren worden gelezen en met kleine instrumenten ritmes wordt gespeeld. Uiteindelijk kunnen de leerlingen aan het einde van de lessen samen een liedje spelen op een klokkenspel. Deze lessen krijgen een kleinschalige afsluitende avond. Kleinschalig, vanwege de Coronacrisis. Hierover informeren wij u later meer. Duidelijk is nu al dat het een superleuk project voor de Arkelse jeugd is, waarmee zij waardevolle muzikale ervaringen opdoen! Dit schoolproject wordt mede mogelijk gemaakt door het Rivierenlandfonds, dat dit project gefinancierd heeft.