Sfeervol en geslaagd voorjaarsconcert

Ons voorjaarsconcert op 6 april 2019 was erg sfeervol en geslaagd. In een ruim gevuld MFC de Lingehof kon het publiek genieten van een heerlijk afwisselend programma door drumband, jeugdorkest en harmonie.

Pieter Versluis heette het publiek van harte welkom. Hij was blij te zien dat vele familieleden, buren, kennissen, vertegenwoordigers van zusterverenigingen, supportersclub en leden van de Commissie van Toezicht de weg naar de Lingehof hadden gevonden. Hij introduceerde vervolgens de drumband onder leiding van Hans van Willigen en ook Anne van den Burgh, die vanavond het programma zou toelichten. Dat deed zij weer op een enthousiaste en ontspannen wijze, met veel leuke wetenswaardigheden en achtergronden van de muziekstukken!

Anne van den Burgh licht het programma toe.

Drumband onder leiding van Hans van Willigen
De drumband beet het spits af en zette een uitstekend programma neer, met herkenbare muziek voor jong en oud. De stukken waren erg afwisselend, sommige alleen met ritmisch slagwerk, maar ook enkele stukken met knap uitvoerde lyrapartijen. Zo speelde de drumband de ‘Silver Birds’ van Evers/Egberts, ‘Drummer Parade’ van Schroën en ‘Songs of the Liberators’ in een bewerking van Theo Jetten en ‘Royal Music of Drums’. In de ‘Magic Paradiddle’, geschreven door instructeur Hans van Willigen, is de traditionele landmachtstijl omgewerkt naar het meer paarsgewijs spelen. Ter plekke geven de musici van de drumband hiervan een kleine demonstratie. Dit stuk werd opgedragen aan onze vorig jaar veel te vroeg overleden drummer, Ton Rietveld. Aan het einde van de uitvoering van dit stuk werd de partituur overhandigd aan de echtgenote van Ton. Het was een emotioneel en gedenkwaardig moment op deze avond. De drumband eindigt haar optreden met ‘het Dondert en het bliksemt’ van Guus Meeuwis, in een bewerking van Ellis van Leeuwen.

Drumband onder leiding van Hans van Willigen.

Harmonie onder leiding van Dick Teunissen

Na het optreden van de drumband was het de beurt aan de harmonie onder leiding van Dick Teunissen. De harmonie opende met de ‘Concert prelude’ van Philip Sparke. Een stevige en gedurfde introductie! Daarna volgde de ‘Third suite’ van Alfred Reed, het stuk waarmee KNA in november op concours zal gaan. In dit stuk komen alle kwaliteiten van de verschillende groepen goed aan bod. Een sfeervol eerste en tweede deel (Fanfare & Intrada en Pas de deux), een humoresk derde deel (Polka) en een flitsend vierde deel (Danse Générale). Het was een knappe uitvoering van de harmonie! Vóór de pauze eindigde de harmonie met de Forrest Gump Suite, waarin met name de pianopartij door Ron Cuypers een prachtige hoofdrol vervulde. In een sfeerfol en herkenbaar stuk.

Harmonie onder leiding van Dick Teunissen.

Verloting
In de pauze vond de verloting plaats, georganiseerd door de supportersclub. Door gulle giften van diverse sponsoren en ook de leden zelf, was er een prachtige prijzentafel samengesteld. Aan het einde van de avond waren deze prijzen bijna allemaal gewonnen, dus het mag een succesvolle verloting worden genoemd. Met dank aan alle sponsoren! En dat daarmee KNA wordt gesteund, blijkt bijvoorbeeld uit de saxofoon die door de supportersvereniging is geschonken aan één van onze jeugdige blazers, Femke, Ralf en Ivar. De andere twee konden wij met andere donaties aanschaffen. Vol trots lieten zij deze avond hun instrumenten aan het publiek zien!

Verloting met dank aan alle sponsoren!

Jeugdorkest

Na de pauze vervolgde het jeugdorkest onder leiding van Dick Teunissen het programma. Zij speelden met verve hun ingestudeerde programma, zoals ‘Introducing the young band’ van Kouwenhoven, ‘Crocodile Rock’ van Elton Jon en ‘Guantanamera’ van Wittrock. Ze hadden er zichtbaar plezier in! Van recente datum waren de ‘Beauty and the Beast’ van Menken/Lavender en ‘Beat it’ van Michael Jackson. Een flitsende afsluiting, waarbij zij het publiek bedankten door het maken van een grote collectieve buiging.

Jeugdorkest onder leiding van Dick Teunissen.

Harmonie
De harmonie vervolgde de avond met een medley van de ‘Titanic’ van Horner/Hoshide. Een sfeervol stuk met een droevig einde, net als de Titanic zelf. In ‘Out of Africa’ van Barry/De Meij kon het publiek de Afrikaanse beelden boven halen, zoals ook in de gelijknamige film te zien was. De harmonie sloot haar optreden af met de mars ‘Apollo’ van Van der Roost.

De avond werd indrukwekkend afgesloten met een gezamenlijk optreden van drumband en harmonie in de mars ‘Bagatel’  van Ruud Böhmer. Drie jeugdleden bedankten instructeur Hans van Willigen, dirigent Dick Teunissen en ladyspeaker Anne van den Burgh voor hun mooie bijdrage aan deze avond.

Pieter Versluis sloot de avond af door de komende data te vermelden dat KNA weer actief is: op Koningsdag met twee concerten in de Efteling, waarschijnlijk bij mooi weer op een woensdagavond in juni vóór de Peperhof, op 2 november met het concours in Terneuzen, en op 21 december weer in het vertrouwde Arkel met het Winterwonderlandconcert. Hij hoopte dat we elkaar op één van deze gelegenheden weer zullen ontmoeten.