Terneuzen, here we come!

Na het prachtige try-out concert van 5 oktober in Noordeloos, zetten we de laatste punten op de i voor ons concours op 2 november in Terneuzen. Het belooft een mooi optreden te worden! Alle groepen zijn al hard aan de slag geweest, en we werken nog even extra hard verder deze laatste weken voor het ultieme resultaat!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is foto-1-1024x683.jpg
Foto van ons vorige concours in IJsselstein, 2015.

We vertrekken op 2 november al om 10.30 uur met de bus uit Arkel richting Zeeland. Na een repetitie in Terneuzen aan het begin van de middag, zijn we om 16 uur aan de beurt in het Scheldetheater, aan de Binnenvaartweg in Terneuzen.

We spelen drie werken: als eerste het inspeelwerk Cassiopeia van Carlos Marques. Een heerlijk werk om er goed in te komen! Daarna openen we het officiële optreden met de Third Suite van Alfred Reed. Dit stuk heeft vier afwisselende delen, beginnend met een zwierig deel, vervolgens een gedragen deel met een wals erin, een bijzondere Polka als derde deel en het laatste deel in een vurig presto. Om indrukwekkend af te sluiten! Het tweede officiële stuk is de Danzon no. 2 van Arturo Márquez. Dit is een bekend stuk, gebaseerd op een Cubaanse dans. Het stuk begint met solo’s voor klarinet en hobo en wordt steeds verder aangevuld met andere blazers, trompetsolo, piano en uiteindelijk het hele orkest, waardoor het steeds swingender en opzwepender wordt. We hebben een mooie opname van ons orkest uit 2012: https://www.youtube.com/watch?v=FlI0aUVqRuw

Wij zijn in Terneuzen het laatste orkest van deze dag. Na het officiële optreden zullen we nog een extra stuk spelen, Ross Roy van Jacob de Haan, om de organisatoren tijd te geven om de prijsuitreiking voor te bereiden. We hopen hier natuurlijk het beste van voor KNA! Na de prijsuitreiking sluiten we gezamenlijk af met het Wilhelmus.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is zmb.png
Logo van de Zeeuwse Muziek Bond (www.zeeuwsemuziekbond.nl)

Hoe meer mensen ons komen steunen in Terneuzen, hoe fijner het is. Graag nodigen wij je dan ook van harte uit om te komen luisteren en ons een extra applaus te geven.