Winter Wonderland Concert hartverwarmend succes!

Ons Winter Wonderland Concert op zaterdag 17 december was een hartverwarmend succes! In een bomvolle zaal konden we genieten van een spetterende en gezellige muzikale avond door KNA, die door Roy Grünewald op meesterlijke wijze werd gepresenteerd. Ook werd professionele medewerking verleend door Dansschool Akkerman uit Gorinchem.

.
Foto’s: Magda van der Voet

Een wonderschoon aangekleed KNA onder leiding van Dick Teunissen bracht een heel mooi en afwisselend programma ten gehore in MFC de Lingehof. Verschillende muziekstukken deed ons denken aan André Rieu en zijn Weense muziek, zoals de prachtige wals ‘An der schönen blauen Donau’ en de potpourri ‘Im Weissen Rössl’. En muziek die ons deed denken aan de Oostenrijkse bergen in de musical ’the Sound of Music’. Deze muziek werd ondersteund door prachtige beelden uit de musical zelf, zodat het publiek de juiste sferen wist te beleven. Wij waren heel verheugd dat zelfs de broer van André Rieu, Dirk Rieu, nog medewerking aan dit concert heeft willen verlenen. Dat was een waar feest! Er waren ook muziekstukken van een totaal ander genre. Denk aan Billy Joel en Conquest of Paradise. Daardoor kon jong en oud dus wel iets van zijn gading vinden. En aan het einde ging het programma over naar Kerstmuziek en Oud en Nieuw, met stukken als de Sleighride en de Radetzki Mars.

Enkele dansparen van Dansschool Akkerman omlijstten de muziek met prachtige, stijlvolle dansbewegingen. Daardoor kreeg de avond nóg meer glans. En de dansers wisten het publiek te inspireren om zelf ook de dansvloer op te gaan!

Roy Grünewald uit Gorinchem presenteerde de avond op kostelijke wijze. Met rake humor wist hij het publiek te informeren over de stukken, waarbij hij de inhoud vaak wist te verbinden aan het hier en nu in de wereld. Zoals list en bedrog in de Opera Carmen van Bizet. En zo werd de ‘Conquest of Paradise’, het stuk dat de ontdekking van Amerika 1492 door Columbus verbeeldt, in één zin verbonden met het dreigende debacle in Amerika na de verkiezing van president Trump. Kortom: het was een perfecte avond die voor herhaling vatbaar is.

Op de volgende Youtube pagina kunt u enkele filmpjes van deze avond zien, met dank aan Huib Klijn: https://www.youtube.com/playlist?list=PL5_ElL1r8tSoEFhUVS_a46GJFLMJzJ53m.
En op onze facebookpagina (https://www.facebook.com/groups/250555038354300/) kunt u nog meer foto’s vinden, gemaakt door Magda van der Voet.

KNA dankt andermaal haar sponsoren die deze avond mogelijk hebben gemaakt!

Wij wensen iedereen een goed uiteinde en een goede start van 2017!