Winterwonderland Concert betoverend en verrassend!

Ons Winterwonderland Concert was erg geslaagd! Het concert stond in het teken van het Kerstcircus. Circusdirecteur Roy Grünewald, clown OkiDoki, de Zangwerkplaats onder leiding van Helga Buitelaar en natuurlijk onze harmonie onder leiding van Dick Teunissen betoverden en verrasten het publiek. De avond was een aaneenschakeling van circusmuziek, zang, acrobatiek in een geweldige Kerstsfeer.

In een prachtig versierde zaal van MFC de Lingehof voelde het publiek zich helemaal in Winterse Kerstsferen. Circusdirecteur Roy Grünewald presenteerde deze avond op een leuke manier. Zo vertelde hij met groot verdriet dat het in deze tijd redelijkerwijs onmogelijk is om een circus te hebben vanwege de strenge regelgeving. Levende dieren mogen niet meer optreden. Hoe kun je dan toch een mooi circus hebben? KNA heeft daar vanavond een goede oplossing voor gevonden. In diverse stukken kwamen toch verschillende dieren langs! Zoals Jungle Book en de Baby Elephant Walk. En in combinatie met de Circus Around the World en winterse stukken als Frozen en a Happy Winter Holiday, werd het een heel fijne avond.

De Zangwerkplaats onder leiding van Helga Buitelaar zorgde voor een prachtige aanvulling in het programma. De kleinste kinderen betoverden het publiek als eerste met hun lieve en zachte stemmetjes. Prachtig! Maar ook de jongeren, en ‘oudere jongeren’ konden prachtig zingen! Hun liederen, soms traditioneel, maar vaak verrassend of met een kwinkslag, waren erg goed en getroffen voor deze avond. De groepen traden in diverse samenstellingen op, en ook waren er heel mooie solisten te horen. Hilarisch was het canon, dat Helga Buitelaar samen met het publiek opzette. Al zingend, iedereen op aangeven door Helga, zo was het publiek nog meer direct onderdeel van deze avond.    

En dat was ook het geval bij de capriolen van clown en jongleur OkiDoki. Hij voerde diverse gewaagde en leuke acts uit, waarbij deelnemers uit het publiek spontaan als assistent fungeerden. Grappen uithalen met ballonnen, acteren en jongleren met vijf ballen, met diverse messen en zelfs al jonglerend op een mega-grote bal staan, het lukte hem allemaal deze avond. Hulde voor deze prestatie!

En KNA Arkel bezat zelf ook bijzondere artiesten en solisten. Solisten in de vorm van een olifant en treinmachinist. Maar ook kwam plotseling de Arkelse Clown Ron(nie) naar voren. Hij wilde de bekende xylofoonpartij in Circus Renz spelen. Zijn stokken lagen alleen niet op de goede plek, waardoor het orkest een valse start maakte. Na lang zoeken kwamen de stokken plotseling getoverd uit de jas van dirigent Dick Teunissen. Daarna maakte het orkest een tweede valse start, want Ronnie moest zich toch eerst indrinken met een biertje, dat via een mobiele telefoon werd besteld en achter uit de zaal van de Lingehof werd gebracht. Toen kon het optreden dan echt van start gaan, en hoe! Een formidabele solo, waarop KNA supertrots is!

Al met al was het een geweldige leuke en gezellige avond. Met dank aan de deelnemers, sponsoren en vrijwilligers! Wij wensen u een heel gezond en gelukkig 2020! Wij hopen u bij ons eerstvolgende evenement, het voorjaarsconcert op 18 april a.s. weer te ontmoeten.

Foto: MFC de Lingehof.