Harmonie

Het harmonie-orkest bestaat uit zo’n 55 leden. Hoewel de bezetting uitgebreid is te noemen, kunnen wij versterking altijd goed gebruiken. Momenteel zijn er klarinetten, hobo’s, piccolo’s, fluiten, saxen in soorten en maten, een fagot, hoorns, trompetten, trombones, baritons, tuba’s, bassen en slagwerk.

KnA speelt in de hoogste afdeling, de Eerste Divisie.
Sinds 11 mei 2022 staat het orkest onder leiding van Neil van der Drift.

Het harmonie-orkest repeteert elke woensdagavond van 19.30 uur tot 21.45 uur in De Lingehof, Harpstraat 11, te Arkel.

Neil van der Drift

Neil van der Drift (1988) begon op 7-jarige leeftijd als slagwerker bij Harmonie Drunen. Al op jonge leeftijd speelde hij in diverse orkesten, maar daarnaast ook in slagwerk ensembles, pop bandjes en indoor percussion. Via een omweg van diverse stijlen kwam hij in aanraking met de geïmproviseerde muziek van latin en jazz om vervolgens geïmproviseerde muziek te gaan studeren aan conservatorium in Tilburg. Na de bachelor haalde Neil daar ook zijn Master degree, waarbij naast het hoofdvak drums ook compositie werd toegevoegd. Inmiddels is Neil bijna 10 jaar afgestudeerd en heeft in tal van bandjes gespeeld, waaronder zijn eigen band de Neil van der Drift Group, waarmee hij in 2005 een succesvol debuut album heeft gereleased en, naast    diverse festivals in Nederland ook een maand op tournee ging door China.

Al tijdens zijn bachelor rolde Neil in het dirigentschap, om zich daar door de jaren heen verder in te ontwikkelen en er meer en meer focus op te leggen. Vanuit zijn rol als bandleider van diverse groepen was dit een logische stap en heeft hij, ondanks zijn nog relatief jonge leeftijd, sindsdien al voor diverse harmonie orkesten, fanfares, bigbands en slagwerk groepen gestaan. Neil staat er hierbij als dirigent om bekend altijd 100% te geven, vooral het orkest zelf te laten spelen, ze kennis te laten maken met diverse stijlen en het spelplezier binnen het orkest voorop te stellen zonder daarbij minder hard aan het resultaat te werken.