Uitwisselingsconcert jeugdorkest KNA met EMS

Verslag van de dag
Op 29 oktober was het dan zover: het uitwisselingsconcert van ons jeugdorkest met dat van EMS. Om alvast goed in de stemming te komen, is alle jeugd voorafgaand aan het concert gezamenlijk wezen Glowgolfen in Houten. Daar zijn we erachter gekomen dat golfen in het donker met een lichtgevend balletje lang zo makkelijk niet is als het lijkt. Gelukkig hebben we met zijn allen de eindstreep gehaald.

Na het ontspannen partijtje golf gingen we richting Hardinxveld, waar nog even hard gestudeerd is op de muziekstukken die we gezamenlijk zouden brengen. Het was voor onze jeugd erg leuk om te ervaren hoe het is om in een groot jeugdorkest te spelen. Dat beviel goed, we blijven dus hard werken aan het werven van nieuwe leden!

Na de gezamenlijke repetitie, hebben we genoten van een heerlijke stapel broodjes en een lekkere kop soep. Dank aan de vrijwilligers die deze maaltijd voor ons klaar hebben gemaakt!

Na het eten was het dan toch eindelijk tijd voor het concert. De zaal begon al lekker vol te lopen en toen iedereen een plaatsje had gevonden, kon het feest beginnen. Onze eigen jeugd o.l.v. Henk den Uyl beet het spit af met een afwisselend programma, waarop de afgelopen maanden hard geoefend was. Na de pauze bracht het jeugdorkest van EMS o.l.v. Margreet van der Molen nog diverse stukken ten gehore. Ter afsluiting speelden beide jeugdorkesten nog een paar muziekstukken gezamenlijk.

Al met al kijkt de jeugd terug op een zeer geslaagde dag. We hopen EMS over een tijdje ook eens in Arkel te mogen verwelkomen!