Jan Bouwman en Pieter Versluis Koninklijk onderscheiden!

Woensdag 26 april 2017 was een heel bijzondere dag. Op die dag zijn Jan Bouwman en Pieter Versluis Koninklijk onderscheiden als Lid in de orde van Oranje Nassau, voor hun grote verdiensten voor onder meer KNA.

Met een smoes zijn beide heren ’s morgens naar het gemeentehuis van Giessenlanden in Hoornaar getogen. Jan, omdat hij iets moest afleveren bij het gemeentehuis, en Pieter om de huldiging van Jan te mogen meemaken. Niet wetende dat hij zelf ook aan de beurt zou komen voor zijn eigen huldiging.

Jan Bouwman werd door burgemeester Ten Kate geroemd om zijn grote verdiensten voor vijftig jaar lidmaatschap en bestuurslid bij KNA. Daarnaast was hij in het verleden bestuurslid voor OMOS en vrijwilliger bij MFC de Lingehof, en nu nog steeds vrijwilliger bij de Historische vereniging Arkel en Rietveld. Al met al een heel goede reden om hem hiervoor Koninklijk te onderscheiden. Pieter Versluis lichtte de inspanningen van Jan voor KNA nog verder toe en prees zijn enorme inzet.

Daarna was Pieter zelf aan de beurt. In goed overleg met burgemeester Veldhuijzen van Gorinchem, waar Pieter momenteel woont, voerde burgemeester Ten Kate van Giessenlanden namens deze het woord. Pieter werd geprezen door zijn jarenlange inzet als baritonspeler, penningmeester én plaatsvervangend voorzitter van KNA. Daarnaast heeft Pieter in de tijd van de bouw van MFC de Lingehof zich vanuit de Dorpsraad Arkel ingespannen om voor de gezamenlijke verenigingen een goed onderkomen te realiseren. Hiervoor verdient hij alle lof. Kees van Straaten vulde het verhaal van de burgemeester nog verder aan met meer feiten, en dankte ook Pieter namens KNA voor zijn inzet.


Foto’s: Marcel van der Voet fotografie.

Na een receptie bij het gemeentehuis hebben alle KNA-leden ’s avonds beide heren gefeliciteerd voor hun prachtige onderscheiding. Lianne Verstegen richtte namens alle leden en Commissie van Toezicht lovende woorden tot beide heren. Maaike van Straten gaf hen een mooie attentie namens de supportersclub. We feliciteren Jan en Pieter nogmaals en hopen dat ze hun  inzet en betrokkenheid voor KNA nog lang zullen voortzetten!

Foto: Marcel van der Voet fotografie.