Jubilarissen gefeliciteerd!

De afgelopen weken zijn verschillende jubilarissen bij KNA gefeliciteerd. Op het voorjaarsconcert zijn al een aantal personen in het zonnetje gezet, maar tijdens de laatste jaarvergadering kwamen daar nog een drietal jubilarissen bij.

Jorrit Embregts: 12,5 jaar lid
Jorrit werd tijdens de vergadering toegesproken door zijn vader, Dick Embregts, klarinettist bij KNA. Hij noemde en roemde de muzikale kwaliteiten van zijn zoon, die in een muzikaal gezin werd grootgebracht. Jorrit heeft niet het gemakkelijkste muziekinstrument gekozen, de hobo. Maar dit doet hij uitstekend!. Op dit moment studeert Jorrit aan de Hogeschool voor de Kunsten en componeert hij Hardstyle muziek, waar mooie kansen voor hem lijken te liggen. Jorrit: gefeliciteerd!

Ria Bresser: 25 jaar lid
Ria werd toegesproken door Jacqueline Zijderveld. Ria kenmerkt zich in veelzijdigheid, want Ria is begonnen op de fluit, speelt nu hobo en althobo, maar ook piccolo. En onlangs heeft ze een saxofoon gekocht. Hoewel Ria aangeeft dat ze hier niet mee naar KNA zal komen… Ria is een trouw lid en heeft in deze jaren vele lastige partijen vertolkt. Hiervoor verdient ze alle waardering.

Kees van Straten: 40 jaar lid
Kees werd toegesproken door zijn dochter, Leonde Broekhuizen. Kees begon ooit als saxofonist bij Kunst na Strijd in Woudrichem. Maar nadat hij via zijn zwager kennis had gemaakt met KNA Arkel, heeft Kees besloten om bij KNA te blijven. Vele jaren heeft hij met succes altsax gespeeld. Ook heeft hij mooie solowerken ten gehore gebracht, waarbij Leonde vooral de Reverie mooi vond! Samen spelen was een uitdaging, vanwege hun soms botsende karakters. Maar op het komende solistenconcours gaan ze opnieuw proberen een duet ten gehore te brengen.
Ook op bestuurlijk niveau heeft Kees een lange carriere bij KNA. Vele jaren is Kees als penningmeester actief geweest, de laatste jaren als secretaris en ook algemeen bestuurslid. En vorig jaar, toen Leonde bij het bestuur aantrad, heeft Kees zijn bestuursfunctie neergelegd. Nu verricht hij achter de schermen nog vele hand- en spandiensten. Kees: van harte gefeliciteerd en hopelijk blijf je nog vele jaren bij KNA!

Tijdens het voorjaarsconcert werden de volgende jubilarissen in het zonnetje gezet:

Sjaan Brandwijk: 75 jaar lid

In het verleden heeft Sjaan vele functies binnen KNA vervuld, zoals het secretariaat, de bibliotheek en het ophalen van het oud-papier. Vele tientallen tonnen papier hebben we onder zijn leiding weten binnen te halen. Sjaan speelde op het laatst op de baritonsax. Zelfs nu hij niet meer actief spelend lid is, blijft hij iedere week naar de repetities komen om de vorderingen te beluisteren. Sjaan is eerder al benoemd tot Erelid van KNA en is ook koninklijk onderscheiden. Wij feliciteren Sjaan nu met dit albasten jubileum!

Jan Bouwman: 50 jaar lid
Jan is oprichter van de Drumband, ook 50 jaar geleden, en heeft sindsdien de belangen van de drumband vertegenwoordigd in zijn rol als bestuurslid. Dat doet hij nu nog steeds met verve. Ook heeft Jan vele jaren, samen met zijn vrouw Elly, de kleding voor de vereniging gecoördineerd. KNA heeft daarom veel aan Jan te danken, en wij feliciteren Jan daarom ook van harte met dit gouden jubileum!

Pieter Versluis: 50 jaar lid en benoemd tot Erelid
Pieter heeft vele taken voor KNA opgepakt, vele jaren als penningmeester en nu al enkele jaren ook als plaatsvervangend voorzitter. In die rol heeft hij zich op vele fronten onvermoeibaar ingezet, zoals de gesprekken met het gemeentebestuur over het nieuwe onderkomen in MFC de Lingehof. Maar ook bij lastige vraagstukken binnen de vereniging was Pieter de leidende man. Wij feliciteren Pieter met zijn gouden jubileum bij KNA en danken hem voor zijn enorme inspanningen. Daarom is Pieter benoemd tot Erelid van KNA. Het is Pieter van harte gegund!

Hans van Willigen: 25 jaar
Ook een bijzonder jubileum gold dit jaar voor instructeur Hans van Willigen, namelijk 25 jaar. Al deze jaren weet hij met enthousiasme de drumband te leiden naar het huidige niveau. Ook als marsleider brengt hij op voortreffelijke wijze de kneepjes van het marslopen bij voor alle KNA-leden. Wij feliciteren Hans van harte en hopen nog vele jaren met elkaar samen te mogen musiceren.

Dick Teunissen: 45 jaar
Dick staat dit jaar maar liefst 45 jaar op de bok van de harmonie. Niet echt een officieel jubileum, maar wel een geweldige mijlpaal! Dick wordt gewaardeerd om zijn deskundige en inspirerende leiding. KNA feliciteert ook hem met dit mooie resultaat. In 2007 is Dick al benoemd tot Eredirigent van KNA, en in 2008 is hij Koninklijk onderscheiden. Dick wordt aanbevolen de periode van de heer Gerritsen, de eerste dirigent van KNA, met 58 jaar directie (!) te overtreffen. Dus eerst op naar de vijftig jaar dirigentschap!

Dick Teunissen