Mooie 1e prijs gewonnen!

We hebben op ons concours in Terneuzen op 2 november een heel mooi resultaat bereikt! Met gemiddeld 80 punten voor de Third Suite van Alfred Reed en de Danzón van Marquez beloonde de jury ons met een mooie eerste prijs! Daarmee hebben we onze positie in de 1e Divisie weten te prolongeren.

We hebben er onder leiding van Dick Teunissen hard aan gewerkt om op het gewenste niveau te komen. Dat was een flinke uitdaging! De lastige technische passages en vele maatwisselingen waren pittig voor iedereen. En er waren 9 muzikanten, veelal jeugdleden, die nog nooit een concours met onze harmonie meegemaakt hadden. Dus voor hen was het extra spannend. Maar met ieders inzet en een opperste concentratie hebben we het voor elkaar gekregen!

Jan en Paula van Gigch hebben mooie foto’s en filmopnamen gemaakt. Deze kun je hier en hieronder inzien. Met veel dank voor dit prachtige materiaal!

De jury bestond uit de heren Lautenbach, Oosterman en Stolk. Alle drie hebben ons wel eens eerder gejureerd. Zij roemden onze kwaliteiten, diverse solisten, techniek en de sfeer. Maar ze gaven ook aanbevelingen op het gebied van zuiverheid en dynamiek mee. En diverse suggesties voor puntjes op de i op specifieke plekken. Daar kunnen we dus mee vooruit!

De stukken waren erg afwisselend en leuk om te spelen. Ze vroegen wel om een uitgebreide bezetting. In de Danzón no. 2 hadden we daarom extra hulp gekregen van pianist & organist Reinier Korver uit Werkendam. Het was voor ons (en hem) erg leuk om dit concours samen te spelen. Voor herhaling vatbaar!

Qua voorbereidingen was het verder een forse logistieke operatie, want niet alleen de spelende leden, maar ook al hun instrumenten en natuurlijk de supporters moesten vervoerd worden. Met name het verplaatsen van al het slagwerk was een forse klus. Maar met vereende krachten door Jan Bouwman, Ron Cuijper, Piet van Donge en de andere slagwerkers cq. sterke KNA-dames en heren is dit allemaal uitstekend verlopen.

Het was verder een gezellige en mooie dag voor KNA. Want er waren (dus) diverse supporters met de bus meegereisd om ons te ondersteunen, ook van de drumband. Onderweg en in de pauzes zorgde dat voor de nodige afleiding en gezelligheid. Na de goede uitslag was er nog meer reden voor een feestje. Dat werd dan ook gevierd onderweg en bij het restaurant de Watertuin in Bergen op Zoom, waar we konden genieten van een heerlijk dinerbuffet. Voor sommigen was de reis nog tekort, zij vierden het succes nog verder in MFC de Lingehof in Arkel. Het was al met al een mooie dag voor KNA, succesvol en gezellig!