Voorjaarconcert KNA in teken van jubilarissen

Het voorjaarsconcert van KNA stond dit jaar in het teken van de jubilarissen. De hoofdrol van deze avond werd vervuld door de Drumband, die dit jaar precies 50 jaar bestaat. Daarnaast waren er verschillende jubilarissen die in het zonnetje werden gezet. Het 75-jarige lidmaatschap van Sjaan Brandwijk, het 50-jarige lidmaatschap van Jan Bouwman en Pieter Versluis waren de toppers van deze avond. Pieter Versluis werd daarbij benoemd tot Erelid van KNA! Maar ook het 25-jarige jubileum van drumband-instructeur Hans van Willigen en het 45-jarige jubileum van dirigent Dick Teunissen mogen niet onvermeld blijven!

Welkom
De zaal van MFC de Lingehof in Arkel was goed gevuld, er was geen stoel meer over! Plaatsvervangend voorzitter Pieter Versluis heette de aanwezigen van harte welkom. Ook burgemeester Ten Kate was aanwezig, waarmee het gemeentebestuur een warme blijk van betrokkenheid bij KNA en Arkel toont. De presentatie was in handen van Anne Scholten. Pieter memoreerde twee bijzondere personen en oud-leden die ons de afgelopen maanden helaas zijn ontvallen. Dit zijn Tinus de Jong, 82 jaar lid van KNA en een zeer begaafd baritonnist, en Wout de Keizer, een zeer bekend Arkelaar, en onze grote tromspeler van weleer. Wij houden hen in blijvende herinnering.

Drumband
Op deze avond voerde de drumband de hoofdrol. Speciaal voor dit bijzondere moment in een nieuwe feestelijke outfit gestoken. Voor de pauze speelde de drumband een aaneenschakeling van ritmische nummers uit de afgelopen 50 jaar, onder leiding van de vroegere instructeur Henk Kramer. Dat dit nog steeds een goede combinatie was, bleek uit de uiterste precisie, ritmiek en sterkteverschillen waarmee de 13-koppige drumband de werken uitvoerde. Het was een klasse optreden!
Na de pauze pakte de drumband uit met fleurige glitterhoedjes die ook nog eens verlicht werden! De stukken werden nu uitgevoerd onder leiding van Hans van Willigen. Mooi was het gebruik van melodie-instrumenten, zoals de lyra en de marching bells. Hier kwamen ook vele oude bekenden langs, zoals Una Paloma Blanca, Money, Money, Money en YMCA. Een uitstekend en aantrekkelijk optreden waarvan het publiek zichtbaar genoot! En onder het optreden van de drumband kon het publiek genieten van de vele mooie foto’s die tijdens een diapresentatie werden getoond. Foto’s van het allereerste begin, en steeds verder naar het hier en nu.  Met mooie, hilarische en grappige momenten!

 

 

 

 


Jeugdorkest
Het jeugdorkest onder leiding van Henk den Uyl liet ook prachtige nummers horen. Het jeugdorkest bestaat nu uit 13 jongere en 3 oudere muzikanten, en speelde heel goed lastige en swingende werken, zoals Happy Hour, de Graduation March en Beverly Hills 90210. Mooie bekende werken waren de Flintstones en DoReMi uit de musical the Sound of Music. Prachtig! Het jeugdorkest werd nog gefeliciteerd met de mooie punten tijdens het Jeugdconcours in Schoonhoven afgelopen februari. Ga zo door!

 

 

 

 

 

Jubilarissen
Bijzondere aandacht was er dit jaar voor de vele jubilarissen. Zij werden toegesproken door Pieter Versluis. Sjaan Brandwijk werd gefeliciteerd met zijn 75-jarige lidmaatschap. In het verleden heeft Sjaan vele functies binnen KNA vervuld, zoals het secretariaat, de bibliotheek en het ophalen van het oud-papier. Vele tientallen tonnen papier hebben we onder zijn leiding weten binnen te halen. Sjaan speelde op het laatst op de baritonsax. Zelfs nu hij niet meer actief spelend lid is, blijft hij iedere week naar de repetities komen om de vorderingen te beluisteren. Sjaan is eerder al benoemd tot Erelid van KNA en is ook koninklijk onderscheiden. Wij feliciteren Sjaan met dit albasten jubileum!
Vervolgens werd Jan Bouwman gefeliciteerd. Jan is oprichter van de Drumband, ook 50 jaar geleden, en heeft sindsdien de belangen van de drumband vertegenwoordigd in zijn rol als bestuurslid. Dat doet hij nu nog steeds met verve. Ook heeft Jan vele jaren, samen met zijn vrouw Elly, de kleding voor de vereniging gecoördineerd. KNA heeft daarom veel aan Jan te danken, en wij feliciteren Jan daarom ook van harte met dit gouden jubileum!
Tenslotte werd het stokje van Pieter overgenomen door Miriam den Braven en Nicoline Schreuder. Zij vertelden welke taken Pieter allemaal voor KNA heeft opgepakt, als penningmeester en nu al enkele jaren plaatsvervangend voorzitter. Ook als bevriende muzikanten onderling hebben zij veel mooie momenten met elkaar beleefd. Zij feliciteerden Pieter met zijn gouden jubileum bij KNA en wisten Pieter te verrassen met zijn benoeming tot Erelid van KNA. Het is Pieter van harte gegund!
Ook een bijzonder jubileum gold dit jaar voor instructeur Hans van Willigen, namelijk 25 jaar. Al deze jaren weet hij met enthousiasme de drumband te leiden naar het huidige niveau. Ook als marsleider brengt hij op voortreffelijke wijze de kneepjes van het marslopen bij voor alle KNA-leden. Wij feliciteren Hans van harte en hopen nog vele jaren met elkaar samen te mogen musiceren.

Een laatste jubilaris was de heer Dick Teunissen. Dick staat dit jaar maar liefst 45 jaar op de bok van de harmonie. Niet echt een officieel jubileum, maar wel een geweldige mijlpaal! Hij wordt gewaardeerd om zijn deskundige en inspirerende leiding. KNA feliciteert ook hem met dit mooie resultaat. Dick wordt aanbevolen de periode van de heer Gerritsen, de eerste dirigent van KNA, met 58 jaar directie (!) te overtreffen. Dus eerst op naar de vijftig jaar dirigentschap!

Verloting
In de pauze was er een reusachtige verloting, mede mogelijk gemaakt door verschillende sponsoren en de leden van KNA. Er waren meer dan 100 prijzen te winnen! De loten waren dan ook gretig in trek en menigeen werd verrast met een leuke prijs! De loting was georganiseerd door de supportersclub. Hiermee wordt KNA weer goed gesteund, waarvoor onze dank!!

Harmonie
De harmonie van KNA kwam zowel voor als na de pauze aan de beurt. Onder prachtige filmsfeerbeelden wist de harmonie een aantrekkelijk en uiteenlopend programma neer te zetten. De harmonie startte het optreden met de mars Marchissimo, dat enkele jaren geleden nog door ons erelid Tinus de Jong was geschonken. Dit nummer is ook tijdens zijn afscheidsdienst gedraaid. Vervolgens speelde de harmonie het nummer Music for life. Dit energieke en technisch lastige nummer werd uitstekend neergezet! In Billy Joel kwamen heel andere aspecten van KNA langs.
Mooi was de volledige trompetgroep te zien. Want KNA heeft in deze groep het laatste jaar 2 nieuwe leden mogen verwelkomen, waarmee de groep op vijf personen sterk is gekomen.
Geweldig! Andere leuke en herkenbare nummers waren Alladin, Pixar Movie Magic en the Ludlows, met een mooie solo voor zowel fluit als trompet. De avond, die in het teken van de jubileums stond, werd passend afgesloten met de mars Jubilissimo, door de Drumband en de harmonie samen. Het  was een prachtige en gezellige avond, voor herhaling vatbaar!

Foto’s: Mike van Houwelingen, Magda van der Voet en Leonde Broekhuizen.